![]() |
![]() |
امروزه محصولاتی بیشتر مورد استقبال مصرفكنندگان قرار میگیرند كه با نامهای تجاری معتبر و با كیفیت بالا به بازار عرضه شوند. دلیل این امر، اطمینان از كیفیت مطلوب كالا در مقابل هزینههای پرداختی است. | ![]() |
متاسفانه، تولید و توزیع كالاهای تقلبی با كیفیت پایین و بستهبندیهای متفرقه در بازار رواج یافته است. از آنجایی كه همواره بررسی فنی بر روی قطعات یدكی اصلی توسط مشتریان امكانپذیر نیست، لذا استفاده از این كالاها علاوه بر صرف هزینههای مالی زیاد، امكان خطرات جانی را نیز به دنبال خواهد داشت. دركشورهای پیشرفته علاوه بر سازمانهای دولتی كه متولی كنترل كیفیت كالا و خدمات هستند، شركتهای تامینكننده قطعات یدكی مورد تایید شركتهای خودروساز نیز، برای ایجاد اطمینان خاطر مصرفكنندگان، با همكاری شركتهای معتبر و متخصص در امركنترل و بازرسی كیفیت، اقدام به درج مارك و كد ردیابی برروی قطعات مینمایند.
ارایه قطعات استاندارد و خدمات متمایز، كه نتیجه آن افزایش رضایت مشتری است، اولین و مهمترین هدف شركت ایساكو است و دستاندركاران این شركت فراهمكردن دسترسی آسان مشتریان به قطعات استاندارد در سراسر كشور و تامین نیاز بازار قطعات یدكی، از جمله قطعات ایمنی و مصرفی كه مستقیما با جان و مال مردم سروكار دارد را جزو مهمترین وظایف خود میدانند.
مشخصه و ویژگی قابل تاكید و شناسایی قطعات ایساكو، بستهبندی خاص و هولوگرام آن است. برچسب امنیتی یا هولوگرام، محصولی اپتیكی است كه با الصاق به كالاهای تولیدی و اسناد و مدارك، امنیت و اعتبار آنها را تضمین میكند.
چاپ این برچسب به صورت متداول صورت نمیگیرد. این نوع برچسب ها قابل كپیبرداری نبوده و در ساخت آنها از تكنیكهای خاصی استفاده میشود.
تمامی قطعات استاندارد با برچسب و هولوگرام عرضه میشوند. قطعاتی كه از طریق شبكه تامین شركت خودروساز با هولوگرام و نشان تجاری توزیع میشوند، اصل و استاندارد است.
قطعات اصـلی را در بستهبندیهای ایـساكو با برچسب امنیتی (هولوگـرام) از فروشگاهها و نمایندگیهای مجاز سراسركشور تهیه نمایید.
تشخیص قطعات اصلی توسط مصرف كننده
استفاده از قطعات اصلی و مورد تایید شركت خودروساز، ضامن سلامت خودرو و سرنشینان آن است، لذا دقت در موارد ذیل، انتخاب قطعات اصلی و با كیفیت را توسط مصرفكننده، آسانتر مینماید:
كیفیت مناسب تولید – دقت در بستهبندی قطعه – نصب هولوگرام شركت توزیعكننده
استفاده از قطعات یدكی اصلی مزایای زیر را به دنبال خواهد داشت:
افزایش كارایی و طول عمر خودرو -افزایش ایمنی خودرو و تضمین سلامت سرنشینان -جلوگیری از انجام تعمیرات تكراری و كاهش هزینههای تعمیراتی -كاهش مصرف سوخت با استفاده از قطعات مصرفی استاندارد نظیر فیلتر روغن، فیلتر هوا، فیلتر بنزین و تعویض به موقع آنها مطابق با توصیههای مندرج در كتابچه راهنمای خودرو | ![]() |
شاید به دفعات شنیده و یا خوانده باشید كه روغن موتور را در ۵۰۰۰ یا ۱۰۰۰۰ كیلومتر و یا بیشتر، باید تعویض نمود. دلیل ذكر این اعداد برای كاركرد روغن چیست و چرا برای روغنهای مختلف متفاوت است. مجموعه مطالبی كه درخصوص روغن موتور ارایه خواهد شد، اطلاعات مناسبی را در خصوص موارد تاثیرگذار در تعویض روغن در اختیار شما خوانندگان محترم قرار خواهد داد.
روغن از زمان شروع به كار موتور در معرض اكسیدهشدن و تجزیه حرارتی قرارگرفته و از كیفیت آن كاسته میشود و همچنین مواد افزودنی استاندارد آن نظیر پاككنندهها نیز، مصرف میشوند. در این حالت خاصیت روانكاری، پاككنندگی و جذب ذرات معلق و ناخالصیها، كاهش مییابد.
توصیه میشود جهت اطمینان از افزایش راندمان موتورخودرو، از روغن موتورهای توصیه شده توسط شركت خودروساز استفاده نمایید.
این تصور كه سیاهشدن روغن نشانه خرابشدن وعدم كیـفیت آن است، تصـوری نادرست و رایج در بین مصـرفكنندگان است.
چنانچه مدتی پس از كاركرد موتور خودرو، رنگ روغن مصرفی تغییر نكند و اصطلاحا سیاه نشود. این موضوع میتواند نشاندهنده نامرغوببودن روغن باشد، و میبایست از مصرف این نوع روغنها خودداری كرد زیرا باعث آسیبرساندن به قطعات موتور میگردد، سیاهشدن روغن به علت خاصیت پاككنندگی دودههای ناشی از احتراق و جذب ذرات معلق و ناخالصی روغن موتور است. در غیر این صورت، ذرات ناخالصی و دوده بر روی قطعات متحرك موتور رسوب كرده و باعث جلوگیری از انتقال حرارت، ساییدگی زودرس قطعات، روغنسوزی، كاهش راندمان و توان موتور میشود.
جهت اطمینان ازافزایش راندمان موتور خودروی خود، از روغن موتورهای معتبر و استاندارد توصیه شده شركت خودرو ساز (مندرج در دفترچه راهنمای خودرو) كه تست مراحل كیفی را گذراندهاند، استفاده نمایید.
۱- شرایط كاری موتور مانند: رانندگی با سرعت بالا، راننـدگی با بار بیش از حد استـاندارد در جادههایی با شیب زیاد، در جا كاركردن زیاد موتور در ترافیكهای سنگین، رانندگی با سرعت بالا در هوای سرد قبل از گرم شدن روغن موتور و رانندگی در جادههای خاكی و گرد و غبار به مدت طولانی
۲- كیفیت احتراق موتور (تنظیم به موقع موتور و رفع ایرادات برقی و سوخترسانی)
۳- كیفیت روغن موتور و سوخت مصرفی
۴- كیفیت فیلترهای هوا، روغن و تعویض به موقع آنها
توصیه كارشناسان استفاده از روغن موتورهای مطمئن و استاندارد درجهت افزایش راندمان موتورخودروی شما است.
با پیشرفت فنآوری و بهبود شرایط كاركرد موتـور از لحاظ افزایـش دور، افزایش نسبت تراكم بالا و دمای احتراق بیشتر، فشار به یاتاقانهای ثابت و متحرك بیشتر شده است. این تغییرات سازندگان روغن موتور را براین داشته است تا روغنهایی متناسب با فنآوری موتورها با زمان تعویض بیشتر، تولید نمایند. امروزه با توجه به استانداردهای زیست محیطی، تبخیر و كاهش سطح روغن موتور محدود شده و سرریز روغن به منظور تامین كسری روغن موتور كاهش یافته است. | ![]() |
از آنجا كه در بازار انواع روغنها با درجات و كیفیتهای مختلف موجود است، پیشنهاد میشود با مطالعه دفترچه راهنما، نسبت به استفاده از روغن موتور توصیه شده و تعویض به موقع آن اقدام نمایید.
بنزین با اكتان پایین به دلیل ایجاد احتراق ناقص، باعث اضافهشدن دوده به روغن موتور شده كه این موضوع باعث كاهش خاصیت روانكاری روغن میشود. استفاده از بنزینهای با عدد اكتان بالا (اصطلاحا بنزین سوپر) متناسب با تكنولوژی موتور، این مشكل را تا حدودی برطرف میكند.
روغن موتور با هدف روانکاری قطعات موتور خودرو بایستی متناسب با نوع موتورخودروها استفاده شود. مثلا از روغن موتوری که برای خودرو X استفاده میشود نمیتوان در موتور خودروی Y استفاده نمود زیرا نوع ساختار موتور و میزان فشار، گرما، شتاب و سرعت متفاوت است. حتی زمان رسیدن روغن موتور به قطعات موتور در خودروهای مختلف فرق میکند. لذا باید روغنی را انتخاب نمود که بتواند همانند اكسیژن که با یک عمل دم به تمام نقاط بدن میرسد، در هر لحظه از فعالیت موتور به این کار ادامه دهد.
انتخاب روغن موتور مناسب، تضمین كننده عمر طولانی و راندمان بالای موتور
برای انتخاب یك روغن موتور خوب، شاخصههای مختلفی باید مدنظر قرار گیرد. یك روغن موتور مرغوب، دارای گرانروی مناسب و ضریب اصطكاك بسیار پایین بوده و توانایی روانكاری بخشهای مختلف و قطعات متحرك موتور را دارا است.
روغن موتورها علاوه بر سازگاری با تركیبات پلیمری موجود، باید اثرات بازدارندگی خوبی در مقابل زنگزدگی، خوردگی، اكسیداسیون و سایش دارا باشند.
پیشنهاد میشود جهت افزایش راندمان موتور خودرو، از روغن موتـورهای توصیه شده توسط شركت خودروساز استفاده نمایید.
ویسكوزیته یا گرانروی، مقاومت سیال در مقابل جاری شدن است.
از لحاظ گرانروی، روغن موتورها به دو بخش تقسیم می شوند:
الف: روغنهای تك درجهای یا مونو گرید
ب: روغنهای چند درجهای یا اصطلاحاً چهار فصل یا مولتی گرید
امروزه استفاده از روغنهای تك درجهای مانند۳۰ یا ۴۰، در موتورها توصیه نمیشود و روغنهای چند درجهای، كاربرد بیشتری دارند. این روغنها مطابق طبقهبندی استانداردهای مرجع مانند SAE (انجمن مهندسی خودرو) به صورت (۴۰۱۰w و ۲۵۰W20) تعریف میشوند. عدد قبل از W نشاندهنده گرانروی روغن موتور در دمای پایین بوده و هرچه این عدد كمتر باشد، قابلیت استفاده در دمای پایینتر را دارا است.
عدد بعد از W، نشاندهنده گرانروی در دمای بالا بوده و هرچه این عدد بزرگتر باشد، روغن در دمای بالاتر غلیظتر و سفتتر خواهد بود.
مهمترین و با اهمیتترین خاصیت روغن موتور، حضور آن از لحظه استارت تا خاموششدن موتور به صورت بی وقفه است. به نحوی كه با تمامی قطعات متحرك و ثابت در تماس است. لذا ویسكوزیته روغن بایستی به گونهای انتخاب شود كه بهترین حالت روانكاری را دركمترین زمان، ممكن سازد. ضمن اینكه خودرو در حالت سرد به راحتی استارت خورده و بدین ترتیب عمر باتری و استارت طولانیتر شود.
انستیتو نفتی آمریكا (API) برای طبقهبندی روغنها، برچسب كیفیت و فنآوری ساخت آنها كدبندی خاصی ابداع نموده است. حرف اول، معرف نوع موتور محل مصرف (حرف C برای خودروهای دیزلی و حرف S برای خودروهای بنزینی) و حرف دوم، نشاندهنده سطح كیفیت روغن خواهد بود. به این مفهوم كه حرف A پایینترین سطح كارایی را نشان میدهد و با بالارفتن حروف سطح كارایی نیز افزایش خواهد یافت (مانند SG ,SJ ,SL ,SM…).
سطوح كارایی بالاتر، نشان از میزان افزودنیهای بیشتر در روغن بوده و در تست آزمایشگاهی و عملكردی، شرایط حادتری را تحمل میكنند. افزودنیهای مختلف، مقاومت روغن را برای شرایط سخت حرارتی و فشار زیاد موتور، بهینه میكنند.
روغنهای توصیه شده توسط شركتهای سازنده خودرو دارای ویژگیهای لازم بوده و نباید افزودنیهای متفرقه موجود در بازار را به آن اضافه نمود، زیرا موجب اختلال در عملكرد و خواصی كه از ابتدا در روغن وجود دارد، میشوند. | ![]() |
آیا می دانستید كه سیاه نشدن روغن در حین كاركرد، نشانه مرغوبیت آن نیست؟! بلكه به این معناست كه روغن قابلیت جذب ذرات اسیدی و ناخالصی را نداشته است. توجه داشته باشید از تركیب چند روغن با یكدیگر و مصرف هم زمان آنها در موتور جداً خودداری نمایید. توصیه ما استفاده از روغن موتورهای مطمئن و استاندارد در جهت افزایش راندمان موتور خودروی شما است.
روغن موتور SG 20W50 ویژه مصرف درخودروهای پژو آردی، روآ، پیكان و تمامی خودروهای توصیه شده در این گروه خودرویی است.
علائم شناسایی:
۱- دارای عبارات API SG/CD ,SAE 20W50 ,SG 015 بر روی برچسب ظرف
۲- درج لوگوی فارسی ایساكو بر روی برچسب ظرف
۳- حك لوگوی فارسی ایساكو بر روی ظرف ۴ لیتری و لوگوی لاتین ایساكو بر روی درب ظرف
۴- بر چسب با رنگ پس زمینه آبی روشن به همراه درب آبی
۵- دارای سریال ردیابی محصول
۶- دارای ظرف و درب پلمپ شده
آیا میدانستید كه سیاه نشدن روغن در حین كاركرد، نشانه مرغوبیت آن نیست؟! بلكه به این معناست كه روغن قابلیت جذب ذرات اسیدی و ناخالصی را نداشته است. توجه داشته باشید از تركیب چند روغن با یكدیگر و مصرف هم زمان آنها درموتور جداً خودداری نمایید. توصیه ما استفاده از روغن موتورهای مطمئن و استاندارد در جهت افزایش راندمان موتور خودروی شما است.
روغن موتور SJ 20 W 50 ویژه مصرف درخودروهای پژو ۴۰۵، پارس و سمند و تمامی خودروهای توصیه شده با این سطح كیفی است.
علائم شناسایی:
۱- دارای عبارات API SJ/CF-4 , SAE 20 W 50 , SJ020 بر روی برچسب ظرف
۲- درج لوگوی فارسی ایساكو بر روی برچسب ظرف
۳- حك لوگوی فارسی ایساكو بر روی ظرف ۴ لیتری و لوگوی لاتین ایساكو بر روی درب ظرف
۴- بر چسب با رنگ پس زمینه آبی روشن به همراه درب خاكستری
۵- دارای سریال ردیابی محصول
۶- دارای ظرف و درب پلمپ شده
۷- بستهبندی شده در ظرفهای ۱ و ۴ لیتری
امروزه بهمنظور تامین راحتی، اكثر خودروهای سواری با فرمان مكانیكی- هیدرولیکی، تولید میگردند. لازم به ذكر است برخلاف تصور عمومی، سیستمهای هیدرولیکی از ایمنی بالاتری نسبت به نوع مکانیکی برخوردارند.
روغن هیدورلیك فرمان وظیفه انتقال قدرت از پمپ هیدرولیك را به قسمت مكانیكی فرمان برعهده دارد. لذا دقت در شرایط كاركرد و بازدیدهای ادواری سیستم فرمان ضروری است. روغن هیدرولیك فرمان باید همواره به مقدار معینی درون مخزن پمپ هیدرولیك موجود باشد تا عملكرد پمپ كامل و بینقص باشد.
به نكات مهمی در خصوص بازدید سطح روغن هیدورلیك توجه نمایید:
|
![]() |
گیربکس (جعبه دنده) توان ایجاد شده تـوسط موتـور را به چرخها منتقل میکند.گیربكسهای مورد استفاده در خودروها در دو نوع دستی و اتوماتیك هستند.
روغنی كه برای این سیستم مورد استفاده قرار میگیرد، باید بهگونهای باشد كه بهراحتی – حتی زمانیکه هوا سرد است- در بین قطعات متحرك گیربكس، گردش داشته باشد. روغن گیربكس با توجه به متفاوت بودن جنس قطعات مورد استفاده در گیربكس نظیر فولاد، برنز و یا دیگر آلیاژهای مس باید مقاومت شیمیایی بالایی نیز در برابر اکسیداسیون داشته باشد و همچنین به منظور تسهیل در حركت چرخ دندهها، لایهای از روغن نیز بر روی قطعات ایجاد نماید.
مزایای استفاده از روغن دنده:
كیفیت برتر را با روغنهای توصیهشده توسط شركت خودروساز تجربه كنید.
روغن درون موتور ماننـد خون در بدن انسان عمل میكند. همانطوركه لازم است، مواد مضر از خون جدا شوند برای كاركرد بهتر موتـور خـودرو نیز ضروری است روغـن موتـور تصفیه شده و ذرات ناخـالصی و معلق آن جدا شوند. این كار برعـهده فیلتر روغن است.
فشار روغن درون موتور در دورهای مختلف موتور متفاوت است. استفاده از فیلترهای غیراستاندارد، علاوه بر ناتوانی در تصفیه تمامی ذرات معلق و ناخالصیها و گردش این ذرات در بین قطعات داخلی، موتور را با افت شدید فشار روغن مواجه و خسارتهای جبرانناپذیری بر قطعات متحرك داخل موتور از قبیل رینگهای پیستون، یاتاقانهای ثابت و متحرك وارد خواهد ساخت. |
![]() |
با توجه و دقت به همین نكات ساده و استفاده از فیلتـرهای استـاندارد كه در داخل بستهبندیهای دارای هولوگرام ایساكو هستند، از آسیبهای احتمالی به موتور خودروی خود جلوگیری نمایید.
كاركرد صحیح موتور باعث كاهش گازهای خروجی آلاینده اگزوز خودروها و متعاقب آن كاهش آلودگی هوا میشود. یكی از قطعات مهم و موثر دركاركرد صحیح موتور، فیلتر هوا است.
متاسفانه در حال حاضر به دلیل تعدد شركتهای سازنده متفرقه و تولید و توزیع قطعات بیكیفیت و فاقد استاندارد، مشكلات زیادی برای دارندگان خودروها مخصوصا خودورهای جدید انژكتوری، به وجود آمده است. كاغذ مخصوص مورد استفاده در این فیلترها وظیفه جذب و جداسازی ذرات و ناخالصیهای هوای ورودی به موتور خودرو را برعهده دارد. در صورت استفاده از فیلترهای غیراستاندارد، علاوه بر افت توان موتور و ورود ذرات گرد و غبار به داخل موتور، مصرف سوخت نیز افزایش مییابد.
مطابق دفترچه راهنمای مشتری و سرویسهای ادواری توصیه شده و با توجه و دقت به همین نكات ساده و استفاده از فیلتـرهای استـاندارد كه در داخل بستهبندیهای دارای هولوگرام ایساكو هستند، از آسیبهای احتمالی به موتور خودروی خود جلوگیری نمایید.
ترمز از سیستمهای بنیادی و اساسی یك خودرو در مباحث ایمنی به شمار میآید. آگاهی شما از روش علمكرد سیستم ترمز، قطعات تشكیل دهنده آن و نیز دلایل ضرورت تعویض قطعات این سیستم با قطعات اصلی توصیه شده توسط سازنده خودرو (با توجه به اینكه این قطعات برای دریافت تاییدیه، مراحل بسیار دشوار آزمونهای كنترل كیفی را مطابق با استانداردهای ملی و بینالمللی پشت سرگذاشتهاند)، شما را در مراقبت از خودرو و انتخاب قطعات یدكی مناسب یاری خواهد كرد. هنگامیكه پای خود را بر روی پدال ترمز فشار میدهید، سیلندر اصلی ترمز این حركت را به فشار هیدرولیكی تبدیل میكند. این فشار از طریق یك مایع تراكم ناپذیر به چهار چرخ منتقل میشود. در چرخهایی كه ترمز دیسكی دارند، فشار هیدرولیك، پیستونهای موجود در كالیپر را فعال نموده و لنتهای تـرمز را به دیسك ترمز میفشارد. و در چرخهایی كه ترمزهای كاسهای دارند فشار هیدرولیك، پیستونهای موجود دركالیپر را فعال نموده و لنتهای تـرمز را به كاسه ترمز میفشارد با اصطكاك ایجاد شده بین لنت و دیسك، سرعت خودرو كاهش مییابد.
نظر به اهمیت سیستم ترمز، تمامی اجزا و قطعاتی كه با این سیستم مرتبط هستند، میبایست با حداكثر دقت، تولید و به دور از هرگونه ملاحظات اقتصادی مصرف شوند. با توجه به نقش حیاتی روغن ترمز در سیستم ترمز هیدرولیكی، اطلاع داشتن از نحوه عملكرد آن ضروری است. از آنجایی كه مایع ترمز به شدت جاذب رطوبت است، باید از تماس آنها با آب و محیطهای مرطوب جلوگیری نمود. رطوبت موجود در روغن ترمز درحین ترمزگیری و به هنگام داغ شدن چرخها و اجزا سیستم ترمز، به بخار تبدیل شده و باعث میشود سیسـتم تـرمـز به خوبی عمل نكرده و پیسـتونهای ترمز دچار زنگزدگی شوند. | ![]() |
از آن جایی كه تعمیرگاهها و نمایندگیهای مجاز به منظور آگاهی از میزان رطوبت موجود در مایع ترمز از ابزار خاص تست روغن ترمز استفاده میكنند، با مراجعه به نمایندگیهای مجاز از میزان رطوبت آگاه و در صورت خارج بودن از حد استاندارد نسبت به تعویض آن اقدام نمایید.
روغن ترمزهای مناسب و مرغوب دارای ویژگیهای زیر هستند
روغن ترمز براساس سطوح كارایی مورد نیاز و نوع خودرو از طرف شركت سازنده خودرو در سطوح كارائی مختلف نظیر DOT3 ,DOT4 توصیه میشوند.
روغن ترمزهای DOT4 از دمای جوش بالاتری نسبت به نوع DOT3 برخوردار هستند.
پیشنهاد میشـود به جهت حفظ ایمنـی و اطمینـان از سلامت خودرو از روغن ترمزهای استاندارد و دارای هولوگرام توصیه شده توسط شركت خودرساز استفاده نمایید.
یكی دیگر از اجزای مهم مصرفی و حساس سیستم ترمز، لنت وكفشكها هستند كه میبایست در بازدیدهای ادواری نسبت به كنترل و بررسی آن دقت لازم را بهعمل آورد.
به محض روشنشدن چراغ اخطار اتمام لنت ترمز، باید نسبت به تعویض آن، اقدام لازم را انجام داد. در شرایط بارانی با توجه به خیسشدن سطح دیسك ترمز، كیفیت عملكرد سیستم ترمز كاهش مییابد. لذا قبل از ترمز گرفتن ناگهانی در چند مرحله پدال ترمز را فشار دهید تا سطح دیسك ترمز خشك شود.
با توجه به وجود انواع لنتهای متفرقه در بازار خصوصاً درمورد لنتهای ساخت خارج و عدم وجود آرم استاندارد برروی آنها، شناخت قطعه اصلی از نمونههای مشابه دشوار است. به همین جهت استفاده از لنتهای ترمز ایساكو كه در بستهبندی شركتی با هولوگرام و درج لوگوی شركت برروی قطعه عرضه میشوند، توصیه میگردد.
لنتهای اصلی را در بستهبندیهای معتبر و با برچسب هولوگرام از فروشگاههای مجاز سراسر كشور تهیه نمایید.
سیستم ترمز ABS در هنگام ترمز شدید و یا ترمز بر روی جادههای لغزنده مانع از قفلشدگی چرخها و موجب فرمانپذیری بهتر میشود. عملكرد سیستم ترمز ABS بهگونه ای است كه با استفاده از حسگرهای خود میزان لغزش مجاز لاستیك بر روی جادههای مختلف (خیس، یخی، آسفالت خشك و…) از قفلشدن چرخها جلوگیری میكند. سیستم ترمز ABS در بیان ساده دستگاهی الكترونیكی است كه در هنگام ترمزگیری با كنترل فشار (قطع و وصل كردن فشار ترمز) هیدرولیك دركسری از ثانیه ارتباط لنت با دیسك و یا كاسه را برقرار و قطع میكند و تكرار سریع و مداوم این عمل باعث از بین رفتن حالت بلوكهكردن یا قفلكردن ترمزها میشود. فعال شدن ترمز ABS توسط تكرار ارتعاشات در زمان ترمز در زیر پدال ترمز قابل تشخیص خواهد بود.
فرمانپذیری خودرو در هنگام ترمزگیری بخصوص در هنگام ترمزگیری شدید و در سطح لغزنده مانند شرایط بارانی و برفی از مزایای استفاده از این سیستم میباشد.
تامین سلامت رانندگان و سرنشینان یک خودرو به همراه تضمین سلامت وسیله نقلیه از مسیرهای گوناگونی قابل کنترل و پیگیری است . تصورکنید با سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت در حال رانندگی هستید. این سرعت معادل بیش از ۳۳ متر بر ثانیه است؛ ناگهان عطسه میکنید. كه در این حالت، چشمها حداقل یک ثانیه بسته میماند. خوب است بدانید که شما بیش از ۳۳ متر راه را با چشم بسته رانندگی کردهاید. این واقعیت بیانگر این است که اگر در همان زمان مانعی بر سر راه پیدا شود، راننده بدون هیچ عکس العملی بیش از ۳۳ متر به مانع نزدیک شده و این به معنی از دستدادن زمان طلایی عکسالعمل است. سیستم ترمز ماشین یکی از سیستمهای بسیار مهم و فوق ایمنی در تامین امنیت جانی سرنشینان خودرو است که علاوه بر اهمیت خود آن، نحوه ترمزگرفتن درهنگام رانندگی و جلوگیری از بروز تصادفات نیز اهمیت ویژهای دارد.
در این سیستم قطعاتی همچون روغن ترمز، لنت ترمز، دیسک ترمز از اهمیت بهسزایی برخوردار هستند.
سیستم ترمز یکی از اجزای بسیار مهم و فوق ایمنی در تامین امنیت جانی سرنشینان خودرو است که علاوه بر اهمیت خود آن، نحوه ترمز گرفتن در هنگام رانندگی بهمنظور جلوگیری از بروز تصادفات نیز اهمیت ویژهای دارد.
درجهت حصول اطمینان از عملکرد صحیح سیستم ترمز، میبایست این موارد را مدنظر قرار داد:
یکی دیگر از قطعات مهم در سیستم ترمز که باید در بازدیدهای دورهای مورد توجه قرارگیرد، لنتهای ترمز هستند. سرعت مصرف این قطعه بسته به نوع قطعه، نحوه رانندگی و شرایط استفاده از خودرو متفاوت است. از علایم نشاندهنده زمان مناسب تعویض لنت ترمز، روشنشدن چراغ اخطار اتمام لنت در جلو آمپر است.
در صورت عملکرد ضعیف سیستم ترمز یا همان پایین رفتن بیش از حد پدال ترمز، احتمال نشتی روغن در مدار سیستم وجود داردکه در این صورت میبایست حتما به نمایندگیهای مجاز در سراسر کشور مراجعه شود.
خودروهای تولیدی جدید، مجهز به سیستمهای پیشرفته ترمز ضد قفل (ABS) هستند که یكی از مزایای آن جلوگیری از قفلشدن چرخها در هنگام ترمزگیری شدید بر روی سطوح لغزندهای همچون جادههای برفی و یخزده است كه این امر باعث کاهش احتمال تصادفات شدید و عملکرد صحیح سیستم فرمان شده و مانع انحراف خودرو میشود.
درصورت بروز ایراد درسیستم ترمز یک لامپ اخطار در جلو آمپر روشن میشود که در این صورت سیستم ترمز ضد قفل به شرایط ترمز معمولی میگردد. در صورت روشن ماندن لامپ اخطار به صورت دایم برای رفع ایراد به شبکه نمایندگیهای مجاز در سراسر كشور مراجعه نمایید.
پیشنهاد میشود از لنت ترمزهای استاندارد با بستهبندیهای معتبر ایساكو استفاده نمایید.
سیستم ترمز خودرو بهعنوان یكی از سیستمهای ایمنی فعال، وظیفه توقف و یا کمکردن سرعت خودرو را به عهده دارد و هر روز با ورود خودروهای جدید به بازار این سیستم ارتقا یافته و به راننده اطمینان خاطر بیشتری میدهد. | ![]() |
در سیستم ترمز خودروهای جدید علاوه بر استفاده از فشار روغن ترمز، سیستمهای الکترونیکی نیز بهكار گرفته شدهاند كه باعث ارتقای کیفیت ترمزگیری میشود (ترمز ضد قفل). این در حالی است که درگذشته سیستم ترمز خودرو تنها به لنتها، کفشکها و روغن ترمز خلاصه میشد.
نکتهای که در مورد کمشدن قدرت ترمزگیری وجود دارد این است که لنتها فرسوده شده و با هر بار ترمزگیری از ضخامت آنها کاسته میشود، از این رو پس از مدتی کارکرد، قدرت ترمزگیری مناسب را ندارند و ممكن است به دلیل استفاده روزمره از خودرو، متوجه ضعیفشدن ترمزها نشویم. از این رو میتوان به مخزن روغن ترمز نگاهی انداخت و از میزان سطح روغن ترمز موجود در این مخزن كمك گرفت. بر روی این مخزن حرف Max در بالا و حرف Min در پایین دیده میشود. اگر روغن از حد مجاز خود کمتر شود، ترمزگیری خودرو دچار اختلال شده در نتیجه عملکرد مناسبی نخواهد داشت.
برخی از افراد در صورت مشاهده کمشدن روغن ترمز اقدام به اضافهکردن روغن میکنند تا سطح روغن به حد مجاز برسد. این کار صحیح نیست؛ چرا كه پایین آمدن سطح روغن ترمز، نشانگر زمان تعویض لنت ترمز بوده و در صورت تعویض آنها خواهید دید که سطح روغن دوباره بالا میآید. البته در برخی از مواقع نیز نشتی شلنگها یا سیستم ترمز سبب میشود که سطح روغن پایین بیایدكه میبایست سریعا به نمایندگیهای مجاز جهت رفع نشتی سیستم ترمز مراجعه كرد.
امنیت خانواده و خودروی خود را با انتخاب لنتهای اصلی تضمین كنید.
در گذشته بیشتر لنت ترمزها از مادهای به نام آزبست ساخته میشدند. اما امروزه دیگر از آزبست به خاطر سرطانزا بودن، استفاده نمیشود. امروزه لنت ترمز خودروها از ترکیبات متنوعی ساخته میشوند. لنتها از مادهای با اصطکاک بالا ساخته شده که به صفحهای فلزی در پشت آن متصل میشوند. این اتصال بسیار محکم و مقاوم است. همچنین جنس این صفحه آنقدر محکم است که در برابر فشارهای وارد شده، مقاومت بالایی دارند. هنگامیکه پدال ترمز خودرو را میفشارید، سطح لنت ترمز با دیسک ترمز تماس پیدا كرده و سرعت خودرو کم میشود. مواد تشکیلدهنده لنت ترمزهای امروزی معمولا در یکی از این موارد قرار میگیرند: | ![]() |
این لنتها برای استفاده در شهر بسیار مناسب هستند، چرا كه میزان ساییدهشدن آنها قابل قبول است، صدای مزاحم و ناهنجار تولید نمیكنند، دیسک ترمز را نمیسایند و ذرات معلق مضر برای سلامتی شما و اطرافیان در فضا پراکنده نمیکنند. این لنتها مناسب خودروهای شخصی هستند چرا كه به هنگام سردشدن نیز، به خوبی ترمز میگیرند. البته این نوع لنتها به دلیل كاهش قدرت ترمزگیری در زمان داغشدن، مناسب مسابقات رانندگی نیستند.
با توجه و دقت به همین نكات ساده و استفاده از لنتهای اصلی كه در داخل بستهبندیهای دارای هولوگرام ایساكو هستند، از آسیبهای جدی به موتور خودروی خود جلوگیری نمایید.
این نوع لنتها مناسب رانندگی در جادههای برون شهری و پیستهای مسابقهای هستند. عملكرد این نوع لنتها وقتی که سرد هستند به خوبی لنتهای ارگانیک نیست. بنابراین در اولین ترمزها باید کمی احتیاط کنید تا لنتها گرم شود. این نوع لنتها هنگامی که داغ هستند، کارایی بسیار خوبی دارند.
این نوع لنت ترمزها مخصوص خودروهای مسابقهای هستند و در رانندگی در شرایط سخت مورد استفاده قرار میگیرند. آنها به شدت ساییده شده و تولید دود، بوی نامطبوع و صوت میکنند. جنس آنها سخت بوده و به مرور از ضخامت دیسک ترمز میکاهند. این لنتها وقتی که سرد هستند به خوبی عمل نمیکنند.
در لنت ترمزهای سرامیکی، فیبرهای فلزی وجود دارند. اما در آنها به جای استفاده از فولاد از مس استفاده شده است. استفاده از مس باعث شده که ساییدگی لنت کمتر شده و گرما بهتر منتقل شود. این نوع لنتها راحتتر خنک میشوند، عمر بیشتر دارند و بسیار کم صدا هستند چون صدایی که تولید میکنند از دامنه فرکانس شنوایی انسان خارج است. اما سگها از این صدا دیوانه میشوند. همچنین گرد و غبار آن تیره نیست و باعث سیاهشدن چرخها نمیشود.
توصیه كارشناسان جهت ایمنی شما و افزایش كارایی خودرو، استفاده از قطعات اصلی ایساكو در داخل بستهبندیهای دارای هولوگرام و مراجعه به نمایندگیهای مجاز در سراسر كشور است. | ![]() |
این حالت زمانی به وجود میآید که هوا در سیستم ترمز وجود داشته باشد.علت وجود هوا در سیستم میتواند به علت پایینبودن سطح روغن ترمز یا حتی تخلیه آن به دلیل نشت، وجود روزنه و سوراخ در هر بخشی از سیستم ترمز باشد. همچنین متورمشدن بخشی از لوله لاستیکی انتقال روغن ترمز در حین ترمزگیری، و یا فشارکم سیستم هیدرولیک در ترمز نیز از جمله عوامل دیگری است كه موجب این ایراد میگردد. برای برطرفکردن این مشکل باید نسبت به هواگیری سیستم ترمز و یا تعویض قطعات توسط افراد متخصص اقدام نمود كه البته چگونگی آن نیز در دفترچه تعمیرات و نگهداری هر خودرو ذکر شده است. البته توصیه میشود به دلیل جذب رطوبت توسط روغن ترمز و از دستدادن خاصیت آن، هر۲ سال یكبار، روغن ترمز را تعویض کرده و در نهایت، هواگیری سیستم انجام شود.
یکی از مسایل آزاردهنده در ترمزگیری صدای ناهنجاری است که در هنگام فشردن پدال ترمز به گوش میرسد. این صدا در برخی از اوقات به قدری بلند و گوشخراش است که نمیتوان با آن کنار آمد، اما دلیل این صدا را میتوان به پایینبودن کیفیت لنتها مرتبط ساخت؛ این در حالی است که با نصب لنتهای با کیفیت و ساخت شرکتهای معتبر با این مشکل مواجه نمیشویم.
شاید بارها بوی بد لنت ترمز به مشامتان رسیده باشد. بویی که در اثر ترمزگیری زیاد از لنتها بلند شده و موجب میشود تا ترمزهای شما کمی ضعیف شوند. دلیل این ضعف و تولید این بوی نامطبوع، ترمزهای مکرر و شدیدی است. در اثر ترمزهای مکرر و شدید، لنتها در اثر سایش با دیسک، داغ شده و در نتیجه چسبندگی خود را از دست میدهند، از این رو عمل ترمزگیری به درستی انجام نمیشود؛ حتی ممکن است خودرو متوقف نشود. پس در مسیرهای سرازیری بهتر است با دنده سنگین حرکت کنید تا مجبور به استفاده از ترمزهای مکرر نشوید.
وجود چنین حالتی در زمان فشردن پدال ترمز میتواند ناشی از کم بودن مقدار خلاء موتور، خرابی بوستر ترمز و یا نشتی شیلنگ مكش باشد. معمولا خرابی در سوپاپ خلاء باعث نشتی در مكش ایجاد شده توسط موتور میشود و احساس سفتشدن پدال ترمز، که به آن اصطلاحا چوبشدن گفته میشود، رخ میدهد. برای بررسی عملکرد سوپاپ خلاء، باید موتور را روشن کرده و بگذاریم چند دقیقهای کار کند و مكش درون بوستر به وجود آید. سپس موتور را خاموش کرده و بعد از چند دقیقه پدال را فشار میدهیم تا ببینیم آیا هنوز خلاء درون بوستر باقی مانده یا خیر. اگر پدال از همان اولین فشار سفت باشد، یعنی باید نسبت به تعویض سوپاپ مكش اقدام نمود.
برای تست بوستر ترمز نیز باید وقتی موتور را خاموش کردهایم، چند بار پدال ترمز را فشار داده تا خلاء بوستر از بین برود و پدال سفت شود، سپس درحالیکه ترمز را فشار دادهایم موتور را روشن کرده و اگر بوستر سالم باشد باید پدال ترمز نرم شده و پایین برود. ولی اگر پدال هم چنان سفت بود، در صورت سالم بودن مسیرهای ارتباطی به بوستر، باید بوستر تعویض شود.
در مرحله اول این حالت میتواند به دلیل کمشدن ضخامت لنت ترمز باشدکه با کم شدن سطح روغن درون مخزن نیز پایینتر میآید. ابتدا بهتر است لنتها بررسی شوند؛ در صورتیکه لنتها داری ضخامت کافی هستند، احتمال نشتی در سیستم ترمز وجود دارد و باید همه قسمتها اعم از مجموعه نگه دارنده پیستونهای ترمز روی دیسک، لولهها و شیلنگهای ارتباطی و سیلندر اصلی ترمز چک شوند و قطعه معیوب تعویض شود. در صورت وجود نشتی در سیستم از حرکت وسیله نقلیه جلوگیری کنید. کمبودن سطح روغن ترمز معمولا توسط چراغی در پشت آمپر (عموما روشنشدن چراغ ترمز دستی) به راننده اطلاع داده میشود. این چراغ دستور خود را از سنسورکنترل کننده سطح روغن در مخزن میگیرد.
شنیدن چنین صدایی در هنگام ترمزگیری، به معنای آن است که لنتهای ترمز در حال تمام شدن هستند و دو صفحه فلزی به یكدیگر برخورد میکنند. بهتر است هر چه سریعتر نسبت به تعویض لنتها اقدام شود چون در صورت عدم تعویض فواصل ترمزگیری طولانیتر شده و همچنین قسمت آهنی لنتی که به اتمام رسیده، روی سطح دیسک خراش ایجاد میکندکه باعث صدمه دیدن دیسک شده و هزینهای اضافی را برای صاحب خودرو به همراه دارد و دیسک معیوب باید تعویض گردد.
درخودروهایی که دارای سیستم ترمز کاسهای برای چرخهای عقب هستند، اگرکفشکهای ترمز زنگزده و یا به صورت نامنظم سایش داشته باشند، باعث این ایراد میشوند و ترمز در نقطهای پایینتر ازحالت معمول فـعال میشود. تنظیم کفشکها به صورت موقتی میتواند این مشکل را حل کند ولی برای رفع کامل مشکل، بهتر است کفشکها تمیز و یا تعویض شوند. دلیل دوم هم میتواند وجود نشتی در سیستم ترمز باشد که باید تمامی سیستم از نظر نشتی بازبینی و در صورت لزوم تعمیر شود.
صدای سوت در زمان ترمزگیری میتواند علل مختلفی داشته باشد مثلا میتواند ناشی از لرزش بین لنتهای ترمز و گیره نگهدارنده پیستونها و یا تماس بین لنتها با خود دیسک باشد. لنتهای ترمز آزبستی در مقایسه با غیر آزبستیها و سرامیکیها صدای بیشتری تولید میکنند. البته معمولا با تعویض لنتهای قدیمی با جدید مشکل حل میشود. لنتهای سرامیکی از کم صداترین لنتها در میان انواع لنتهای ترمز هستند. در برخی مواقع نیز دیسک کمی لبهدار شده و باعث ایجاد صدا در زمان ترمزگیری میشود.
این مشکل زمانی رخ میدهد که دیسکهای ترمز تاب داشته و دیگر سطح آنها صاف نباشد. از علل تاب برداشتن دیسکها میتوان به سرد و گرم شدن ناگهانی آنها، ترمزهای پیاپی و همچنین غیر یکنواختبودن سایش در سطح دیسكها اشاره نمود. منظور از سرد و گرم شدن دیسکها این است که به عنوان مثال به دلیل ترمزگیری، سطح دیسک گرم شده و در این هنگام به صورت ناگهانی آب به سطح آنها پاشیده و باعث تاب برداشتن سطح دیسک میشود كه در صورت نیاز میباید نسبت به تعویض اقدام نمود.
اگر چنین حالتی در خودرو مشاهده شود، نشاندهنده این است که نیروی یکسانی از ترمز به چرخها منتقل نمیشود و این بدان معناست که ترمز یکی از چرخها عملکرد درستی ندارد. در این حالت خودرو به سمتی که ترمز قویتری دارد منحرف میشود. این مشکل میتواند ناشی از چرببودن سطح لنت و دیسک ترمز به دلیل ریختن روغن ترمز، گریس و… بر روی آن، معیوببودن پیستون ترمز و یا مشکل در انتقال روغن به یکی از کالیپرها باشد. ضمنا اگر از لنتهایی با انواع مختلف در هر چرخ استفاده شود به دلیل متفاوتبودن جنس لنت و توان ترمزگیری متفاوت هر کدام از لنتها نیز این مشکل بروز میکند. پس باید لنتهای استفاده شده در دو طرف یکسان باشد.
اگر درخودروهای با سیستم ترمز عقب کاسهای، کفشکها تنظیم نباشند، یا لنتها فرسوده و یا در سیستم، حباب وجود داشته باشد این حالت رخ میدهد. وجود چنین حالتی در سیستم خطرناک است زیرا برای به کار بردن حداکثر نیروی ترمز، پدال باید کورس بیشتری طی کند. در نتیجه زمانی که ترمزگیری به میزان لازم برسد، تولید حبابها افزایش یافته و میتواند منجر به بروز حادثه شود.
اگر لنتها به صورت دایمی مقداری با دیسکها درگیر باشند باعث رفتار نامناسب فرمان، داغشدن لنتها، افزایش مصرف سوخت و فرسودگی بیش از حد لنت و دیسکها و حتی از کار افتادن سیستم ترمز میشود. اگر لوازم پیستونهای ترمز خراب و یا در نوع کاسهای فنرکفشکها شکسته شوند، لنت و یا کفشک بیش از حد به دیسک و كاسه چرخ نزدیک شده و با آن درگیر میشود.
شمعها از قطعات مصرفی مجموعه موتور هستند كه با ایجاد جرقه منجر به ایجاد احتراق در موتور و عملكرد مناسب موتور میشوند. عدم عملكرد مناسب شمع باعث افزایش مصرف سوخت، كاهش توان موتور، افزایش دما، افزایش آلایندگی گازهای خروجی اگزوز و لرزش موتور میشوند. زمان مناسب جهت تعویض شمعها براساس اطلاعات موجود در دفترچه راهنمای خودرو اعلام شده است.
شمعها از قطعات مصرفی مجموعه موتور هستند كه با ایجاد جرقه منجر به ایجاد احتراق در موتور و عملكرد مناسب موتور میشوند. عدم عملكرد مناسب شمع باعث افزایش مصرف سوخت، كاهش توان موتور، افزایش دما، افزایش آلایندگی گازهای خروجی اگزوز و لرزش موتور میشوند. زمان مناسب جهت تعویض شمعها براساس اطلاعات موجود در دفترچه راهنمای خودرو اعلام شده است.
وجود مشخصههای ردیابی و لوگو معتبر توزیعكننده قطعات اصلی شركت خودروساز، ویژگی دیگری است كه مانع از سوءاستفاده احتمالی میشود.
شركت ایساكو در راستای كسب حداكثر اطمینان از مرغوبیت تمامی قطعات ارایه شده در بستهبندی این شركت و از جمله شمع موتور، مطابق با استانداردهای خودروساز اقدام به تست و ارزیابی كیفی قطعات خود مینماید و سازندگان شمع موتور ارایه شده در بستهبندی ایساكو، از میان معتبرترین برندهای تولیدكننده این قطعه در ایـران و سطح جهــان انتخاب شدهاند. به منظور اطمیـنان از مرغوبیت قطعات خودروی خود، شمـعهای اسـتاندارد و با بستهبندیهای دارای برچسب هولوگرام را از فروشگاههای مجاز تهیه نمایید.
درخودروهای مجهز به موتور بنزینی، برای احتراق سوخت درون موتور، نیاز به ایجاد جرقه است. این جرقه توسط شمع با انتقال برق ولتاژ بالا توسط وایر شمع از كویل، صورت میپذیرد. ویژگی و کیفیت وایر شمع به صورتی باید باشد که نوسانات قوی الکتریکی و پارازیت (امواج مزاحم) ایجاد نکند. ساختار وایر شمع شامل بخش رسانای جریان الکتریکی و بدنه عایق آن است.
استفاده از وایر شمعهای غیراستاندارد و متفرقه موجود در بازار ایرادات زیر را ایجاد خواهد كرد:
امنیت خانواده و خـودروی خود را با انتخاب قطعـات اصلـی تضمین كنید.
یكی از قطعات مهم كه در صورت پایینبودن كیفیت و عدم عملكرد صحیح آن، آسیب جدی به قطعات موتور خودرو وارد میكند، «تسمه تایم» است. تعویض تسمه تایم بایستی مطابق با زمان و كیلومتر مندرج در دفترچه راهنمای خودرو انجام شود. نكاتی كه ضروری است مصرفكنندگان به هنگام خرید این قطعه به آن توجه كنند، عبارتند از:
برخی افراد سودجو با استفاده از اعتبار و نام شركتهای معتبر تولیدكننده تسمههای خودرویی، اقدام به واردكردن تسمه تایمهای تقلبی با قیمت كم و توزیع آن در بازار نمودهاند.
لذا توصیه میشود این قطعه را از نمایندگیها و فروشگاههای مجاز ایران خودرو و در بستهبندی شركتی كه دارای بر چسب و هـولوگرام است، خریداری نمایید.
زمانبندی ویا اصطلاحاً تایم موتورها (time) درگذشته توسط زنجیر موتور انجام میشد که با سر و صدای زیاد همراه بود. به همین دلیل و به جهت كاهش صدا و عدم نیاز به روغنکاری،كارایی بهتر و همچنین پیشرفت فنآوریهای به كارگرفته در موتور خودرو به تدریج زنجیر جای خود را به تسمههای مخصوص داد.
عمـلکرد: در موتورهای امروزی، تسمه تایم، میل لنگ را به میل بادامک(ها) متصل كرده تا ترتیب بسته و بازشدن سوپاپها را کنترل و تنظیم نماید. این تسمه دارای دندانههایی است تا بوسیله آن، میل بادامک(ها) را همزمان با میل لنگ بچرخاند. همچنین در بعضی از طراحیهای موتور، تسمه تایم میتواند برای به حرکت درآوردن دیگر اجزای موتور از قبیل پمپ آب و پمپ روغن نیز استفاده شود.
خودروهای جدید، برای افزایش قدرت و كاهش مصرف سوخت، دارای موتورهای با نسبت تراكم بالا هستند و معمولا تاج پیستون (سر پیستون) صاف است.
درصورت خرابی دندانهها و یا بریدن تسمه مذكور، میل بادامك اصطلاحا از تایم خارج شده و سوپاپهایی كه نابههنگام باز شده و پایین آمدهاند با سطح بالای پیستون برخورد مینمایند و عاملی برای خرابی پیستون و کج شدن سوپاپها و یا خرابی سیلندر، سرسیلندر و شاتونها خواهد شد. در این وضعیت به منظور جلوگیری از آسیب بیشتر، تا رفع مشكل باید از استارتزدن بیهوده موتور پرهیز نمود.
لذا توصیه میشود این قطعه را از نمایندگیها و فروشگاههای مجاز ایران خودرو و در بستهبندی شركتی كه دارای بر چسب و هـولوگرام است، خریداری نمایید.
زمان تعویض تـسمه تایم بهطور معمول با توجه به شرایط محیطی۶۰۰۰۰ هزار كیلومتر و یا ۲سال توسط شركتهای سازنده خودرو پیشنهاد میگردد.
استفاده از تسمه تایم غیر استاندارد و یا تعویض توسط تعمیرگاههای متفرقه و افراد غیر ماهر باعث اشكالات زیرخواهد شد:
باتری یكی از اجزای ضروری خودروی شما است كه بدون آن، امكان روشنشدن خودرو وجود ندارد. باتری الكتریسیته را ذخیره كرده و با روشنشدن موتور، توسط آلترناتور(دینام) شارژ میشود. سپس در زمان مورد نیاز الكتریسته ذخیره شده را در دسترس قرار میدهد. | ![]() |
هنگامیكه ظرفیت باتری پایین باشد، برای راهاندازی خودرو، مدت زمان استارت افزایش مییابد و گاهی این استارتهای طولانی باید چندین بار متناوب و متوالی انجام شود تا موتور خودرو شروع به كاركند. استارتزدنهای طولانی مدت و متوالی، باعث گرمشدن بیش از حد استارت و باتری شده و منجر به خرابی آنها میگردد.
ظرفیت باتری به مقدار الكتریسیته مورد نیاز برای تغذیه تجهیزات برقی خودرو بستگی دارد. در صورت نصب تجهیزات الكتریكی اضافه مطابق با استاندارد شركت خودروساز، ممكن است باتری با ظرفیت بیشتر از ظرفیت باتری اصلی مورد نیاز باشد. این موضوع در صورتی مجاز است كه در دفترچه راهنمای مشتری خودرو، درج شده باشد.
حاصل ضرب شدت جریان در ولتاژ توان نامیده میشود. هرچه راندمان (توان) باتری بیشتر باشد، عمل استارت موتور بهتر انجام میشود. راندمان دو باتری با اندازه و ظرفیت یكسان، ممكن است متفاوت باشد.
شركت ایساكو در راستای كسب حداكثر اطمینان از مرغوبیت تمامی قطعات ارایه شده توسط این شركت و از جمله باتری خودرو، مطابق با استانداردهای خودروساز اقدام به تست و ارزیابی كیفی قطعات خود مینماید و سازندگان باتریهای ارائه شده، از میان معتبرترین برندهای تولید كننده این قطعه در ایران و سطح جهان انتخاب شدهاند.
هیچگاه نباید الكترولیت باتری شارژ شده را تخلیه نمود زیرا در این صورت صفحات منفی آن در مدت زمان كوتاهی با اكسیژن هوا تركیب شده و اكسید میشوند، در این حالت صفحات مثبت نیز بلافاصله سولفاته شده و در نهایت باتری غیرقابل استفاده خواهد شد.
توجه: در صورتیكه سطح الكترولیت باتری پی درپی كاهش یافته و نیازمند افزایش میباشد، نشاندهنده ایراد در مدارات و اجزای الكتریكی است كه باعث شارژ بیش از حد باتری میشود. در این حالت ضروری است كه آلترناتور (دینام) و رگولاتور آن مورد بررسی قرار گیرد.
خودروهای جدید، مجهز به سیستمهای مختلفی جهت كنترل سیستمهای سوخترسانی موتور،گیربكس اتومانیك، سیستم ترمز ABS و سیستمهای ایمنی نظیر كمربند ایمنی، كیسه هوا و سیستمهای آسایش نظیركولر اتوماتیك هستند. به منظور تامین انرژی برق مورد نیاز این سیستمها میبایست از باتریهایی كه دارای ظرفیت الكتریكی مناسب هستند، استفاده شود. از موارد مهم حفظ و نگهداری باطری اطمینان از محكم بستهشدن اتصالات و عاری بودن از هرگونه سولفاته است.
از آنجاییكه خودروهای جدید دارای سیستمهای الكترونیكی پیشرفته هستند، در موارد ضروری برای تعویض باطری ابتدا اتصال منفی جدا شده و سپس اتصال مثبت و برای نصب نیز میباید بر عكس عمل شود.
تـوجه كنید در هنگام روشنبودن موتور نباید اتصالات باطری را جدا نمود چون این امر سبب آسیبدیدن سیستم الكترونیكی موتور میگردد.
با توجه به بالابودن دمای هوا در ماههای گرم سال و افزایش سرعت تبخیر مایع الكترونیك درون باطری، بایستی سطح مایع الكترونیك به صورت ماهیانه و یا زودتر كنترل گردد.
به منظور عملكرد صحیح و افزایش راندمان موتور و نیز ایجاد گرمای مناسب توسط بخاری در فصول سرد، دمای آب موتور باید در حد معینی باشد.
با توجه به شرایط مختلف رانندگی (رانندگی در شرایطی كه موتور تحت بار میباشد مانند سربالایی و یا حركت در سرپائینی) كه باعث میگردد دمای آب موتور تغییر زیاد داشته باشد كه این امر باعث ایجاد صدمه به موتور میگردد. این وسیله به طور خودکار گرمای موتور را در حد معینی حدود ۸۵ الی۹۰ درجه سانتیگراد نگاه میدارد. | ![]() |
نـكات مهم:
استپر موتور یكی از قطعات مهم در خودروهای مجهز به سیستمهای سوخت رسانی انژكتوری میباشد. این قطعه بر روی محفظه دریچه گاز نصب شده و به صورت الكترونیكی توسط ECU (واحد كنترل الكترونیكی) كنترل میشود. | ![]() |
به منظور عملكرد صحیح موتور در شرایط مختلف كاركرد، سالم و تمیز بودن این قطعه بسیار مهم است.
در ماشینهای جدید ECU از سنسورهایی كه در جاهای مختلف نصب شده (مانند سنسور دور موتور و سنسور اكسیژن) اطلاعاتی راجع به شرایط كاری خودرو میگیرد و پس از تحلیل این دادهها و میزان باز و بسته بودن دریچه گاز به استپر موتور دستور میدهد. به همین دلیل استپر موتـور که یك قطعه الکتریکی مکانیکی میباشد به عنوان یكی از عملگرهای ECU میباشد.
در صورت استفاده از برندهای نامعتبر، استپر معمولا یا دستورات ECU را بهدرستی انجام نمیدهد و یا زودتر از موعد خراب شده و از كار میافتد، كه باعث ایجاد نوسان دور موتور، خاموششدن موتور در دور آرام هنگام استفاده از كولر یا فرمان هیدرولیك میگردد.
در صورت مشاهده مواردی نظیر: نوسان دور موتور در حالت دور آرام، روشن نماندن موتور در زمان استارت سرد (خاموش شدن موتور به محض رها نمودن پدال گاز) و خاموششدن موتور در زمان فعال نمودن كولر در حالت دور آرام، امكان خرابی یا كثیفی استپر موتور وجود دارد.
با توجه به حساس بودن و اهمیت این قطعه در عملكرد موتورخودرو، استفاده از قطـعه استاندارد دارای هولوگرام و مراجعه به نمایندگیهای مجاز در سراسر كشور توصیه میشود.
سیستم فرمان خودرو و قطعات تشكیلدهنده آن، جزو مهمترین سیستمهای ایمنی خودرو هستند. وظیفه سیبك در سیستم فرمان، ایجاد امكان گردش چرخها است. در صورت عملكرد ناقص و خرابی این قطعه، فرمانپذیری خودرو، سایش غیرمعقول تایرها، انحراف خودرو از مسیر مستقیم و… بروز خواهد كرد. | ![]() |
این قطعه مانند سایر اتصالات مکانیکی میبایست گریسكاری مناسبی داشته و به منظور جلوگیری از اتلاف روانکارهای داخل قطعه، از گردگیر مناسب استفاده شود.
درصورت مشاهده یا بروز ایرادات زیر در اسرع وقت نسبت به تعویض سیبكهای فرمان و تنظیم مجدد زوایای فرمان اقدام نمایید:
توجـه:
جهت تعویض سیبك، تعمیر جلوبندی و تنظیم مجدد سیستم فرمان خودرو با بهره مندی از خدمات استاندارد به شبكه گسترده نمایندگی های مجاز مراجعه نمایید.
عملكرد صحیح سیستم ترمز در تمام شرایط رانندگی، در حفظ جان سرنشینان خودرو بسیار مهم و موثر است. سیستم ترمز از قطعات متعددی تشكیل شده كه دیسك ترمز یكی از مهمترین این قطعات است. در صورت خرابی یا ایجاد هرگونه ایراد در این قطعه، عملكرد سیستم ترمز دچار اخلال شده و ممكن است منجر به بروز حوادث ناگواری شود | ![]() |
شاید برایتان اتفاق افتاده باشد زمانیكه ترمز میگیرید، خودروی شما دچار لرزشهای شدید شود. این حالت که ممكن است همراه با صدای زوزه است عمدتاً به دلیل خرابی دیسک ترمز و تاب داشتن دیسك چرخ بوده كه بیشتر برای چرخهای جلوی خودرو اتفاق میافتد. این ایراد مواقعی رخ میدهد كه راننده به طور مرتب از ترمز استفاده میکند و این گرمشدن تا حد سرخشدن دیسک ادامه مییابد. در این حالت درصورت سردشدن سریع دیسک ترمز این قطعه تاب برداشته و ترمزکارایی خود را از دست میدهد و علاوه بر سر و صدای زیاد، لرزش شدیدی در حین ترمز گرفتن به وجود میآید.
به این نـكات توجه كنید:
اكثر سیستمهای خنككننده خودروها دارای یك سیال هستند كه با گردش در اطراف موتور، بخش اعظم گرمای ایجاد شده را جذب و به بیرون منتقل میسازند. این سیال، مخلوطی از آب و ماده ضدیخ با فرمول شیمیایی خاص است كه علاوه بر پایینآوردن دمای انجماد سیال، موجب افزایش نقطه جوش و نیز جلوگیری از خوردگی و زنگزدگی میشود. لذا برخی از سازندگان، محصول خود را «ضدیخ، ضدجوش، ضدزنگ» مینامند. | ![]() |
نكاتیكه درهنگام استفاده از مایع خنككننده موتور باید به آن توجه داشت
اگر غلظت ضدیخ بیش از مقدار توصیه شده باشد، امكان خرابی واترپمپ و افزایش خوردگی وجود دارد. همچنین اگر غلظت ضدیخ كمتر از حد توصیه شده باشد، موجب افزایش نقطه انجماد و یخزدن آن در مجاری سیستم رادیاتور میشود.
با توجه به آسیبپذیربودن موتورخودرو نسبت به سرما، پیشنهاد میگردد از مایع خنككننده با كیفیت كه در فروشگاههای مجاز ایـساكو عرضه میشود، استفاده نمایید.
هر خودرویی باید در مقابل تغییر مسیر حركت در پیچهای جاده، انعطافپذیر بوده و توانایی مواجه با آنها را داشته باشد.
كمك فنرها علاوه بر دفع ضربات و جلوگیری از انحراف خودرو، تواناییهای دیگری نظیر، تنظیم زوایای چرخها در حالت صحیح، ثابت نگهداشتن ارتفاع خودرو در حد معین و استاندارد، حفظ سطح تماس تایرها با سطح جاده را نیز دارا هستند. دفع ضربات این کار با تبدیل انرژی جنبشی حاصل از نوسانات فنر و سیستم تعلیق و تبدیل آن به انرژی گرمایی (حرارتی) در کمک فنر انجام میگردد.
زمانی كه باور كردید كمك فنرها در ۲۰٫۰۰۰ كیلومتر پیمایش خودرو حداقل یك میلیون بار حركت عمودی دارند متوجه اهمیت عملكرد صحیح كمك فنرهای خودرو میشوید. این عملكرد ایمنی، راحتی و اطمینان در رانندگی را برای شما به ارمغان میآورد.
رانندگان خودرو به طور كلی اطلاعات كمی درباره كمك فنر و نقش مهم آن در ایمنی خودرو دارند. آنچه كه باید بدانیم نقش كمك فنر به عنوان جزیی از سیستم تعلیق میباشد كه به صورت اتصال قابل ارتجاع (الاستیك) بین چرخ و اتاق خودرو قرار دارد. كمك فنر از بدنه خودرو در برابر تكانها و شوكهای حاصل از حركت خودرو در سطوح ناهموار جادهها محافظت میكند.
عملكرد سیستم تعلیق و كمك فنرها اغلب با هم اشتباه میشوند. كمك فنرها حركت بالا و پایین رفتن سیستم تعلیق و بدنه را برای ایجاد یك حركت یكنواخت تنظیم میكنند. وظیفه اصلی کمک فنر کنترل حرکات فنر و سیستم تعلیق است به طوری كه در کمک فنر پیستونی که به انتهای میله پیستون نصب شده است با بالا و پایین رفتن چرخ در سیلندر حرکت كرده و با عبور دادن روغن از یک طرف پیستون به طرف دیگر آن از طریق مسیرهای تعبیه شده، سرعت حرکت فنر و سیستم تعلیق را کند کرده و نیروی مقاومی در مقابل این حرکت ایجاد میکند. مقدار این نیرو به سرعت حرکت پیستون، اندازه و تعداد سوراخهای آن بستگی دارد.
كمك فنرها براساس یك روش و قاعده مشخص برای مستهلكنمودن ارتعاشات طراحی شدهاند كه این طراحی همزمان با طراحی خودرو انجام میپذیرد. بهطوركلی دو دلیل اصلی جهت بهكارگیری كمك فنرها در وسایل نقلیه موتوری مطرح است؛ اول ایمنی حرکت که در این حالت تماس چرخ با سطح جاده تامین میشود و دوم راحتی حرکت که در این حالت ارتعاشات بدنه خودرو به حداقل كاهش مییابد.
كمك فنرها مصرفکننده انرژی بوده و انرژی جنبشی را تبدیل به انرژی حرارتی میکنند. انرژی اضافی تولید شده در اثر حركت تایر و فنرها بر روی سطح زمین توسط كمك فنر جذب و باعث محدودشدن ارتعاش چرخها میشود. همچنین از انتقال ارتعاشات مخرب به بدنه خودرو جلوگیری كرده و راحتی سرنشینان را تأمین میكنند.
ترمزگیری: در صورتی كه كمك فنرها ضعیف باشند فاصله توقف خودرو در اثر ترمزگیری بیشتر میشود. این فاصله حتی زمانی كه ترمزگیری در جادههای ناهموار باشد افزایش مییابد.
پیچهای جاده: در صورتی كه كمك فنرها در شرایط نامطلوبی قرار داشته باشند در هنگام حركت در پیچها، خودرو بیش از حد به زمین نزدیك شده در این حالت سیستم تعلیق كاملا تحت فشار قرار میگیرد. هم چنین قدرت فرمانپذیری خودرو كاهش مییابد.
سایش تایرها: در صورتی كه كمك فنرها در شرایط استاندارد قرار نداشته باشند تایرها تحت فشار بیش از حد قرار میگیرند. در این حالت آج تایرها به مرور از بین رفته و سایش آنها بیشتر میشود. به عبارت دیگر كمك فنرها میتوانند با تنظیم سطح تماس بین تایر و سطح جاده شرایط رانندگی بهتری را فراهم نمایند.
یكی از بخشهایی كه رانندگی با خودرو را لذتبخش مینماید عملكرد صحیح كمكفنرهاست.
سایش غیرعادی تایرها و خرابی كمك فنرها بر رفتار و عملكرد خودرو هنگام رانندگی تأثیر بهسزایی دارد.
خرابی كمك فنرها باعث بروز مشكلات زیر میشود:
تشخیص مستهلكشدن كمك فنرها برای بسیاری از تعمیركاران غیر قابل لمس و مشكل است. پس بهتر است دقت كنید عمر مفید كمك فنرهای خودرو به اتمام نرسیده باشد. وجود مشکل در حفظ تعادل خودرو و انحراف در پیچها میتواند بر اثر خرابی کمک فنرها باشد.
همیشه کمک فنرها را به صورت جفت تعویض نموده و از تعویض تکی آنها خودداری نمایید. در صورتی كه از كمك فنر، روغن نشت كند، بلافاصله باید نسبت به تعویض آنها اقدام كرد.
بیشتر رانندگان به كمك فنرها – كه یكی از اساسیترین قسمت ایمنی خودرو است- اهمیت چندانی نمیدهند. لذا به منظور ایمنی بیشتر اطلاعات ذیل میتواند درخصوص شناخت وتشخیص خرابیهای کمک فنر، مفید باشد.
اگر كمك فنر نشتی دارد حتماً باید نسبت به تعویض آن اقدام نمود.
سیستم كلاچ بهعنوان یكی از مهمترین مجموعهها درخودرو مطرح است و عملكرد صحیح آن، تاثیر مستقیم در كاركرد خودرو دارد. در صورت بروز اشكال در این سیستم ـ حتی به شكل جزیی ـ راندمان خودرو با مشكل مواجه خواهد شد. | ![]() |
كلاچ بخشی از سیستم انتقال نیرو بوده كه عملكرد آن قطع و وصل نیروی انتقالی از موتور به جعبه دنده است. با كلاچكردن میتوان ارتباط بین موتور و جعبه دنده را برای مدت كوتاهی قطع و پس از رها كردن كلاچ، دوباره آن را برقرار نمود.
امكان انتقال قدرت مطمئن را فراهم آورد
حركت بدون لرزش وسیله نقلیه را امكانپذیر نماید.
در مقابل تغییرات دور موتور، دوام كافی داشته باشد.
حتیالامكان سبك بوده و به راحتی به كار بیفتد.
در وسایل نقلیه سنگین، قادر به انتقال گشتاورهای زیاد بوده و دوام و استحكام كافی داشته باشد.
درحالت نیم كلاچ كردن، صفحه كلاچ در وضعیت نیمه آزاد، مابین فلایویل و صفحه فشاری دیسك قرار میگیرد تا بتواند بدون وارد آوردن فشار زیاد به موتور، گشتاور پیچشی زیادی را منتقل كند. در صورتی كه چرخها به گشتاور بالایی برای حركت نیاز داشته باشند و موتور جوابگوی آن نباشد، باز هم بكس و باد كردن لنتها سبب قطع ارتباط ناقص شده و از خاموششدن موتور جلوگیری مینماید. این وضعیت را هنگام شروع به حركتكردن خودرو نیز میتوان مشاهده كرد.
توصیه كارشناسان جهت حركتی پر قدرت و بدون لرزش، استفاده از كیت كلاچ استاندارد ایـساكو در داخل بستهبندیهای دارای هولوگرام است.
طراحی و ساخت قطعات سیستم كلاچ برای حصول اطمینان از وجود مقدار لازم نیروی گیرش و جدایش موردنیاز عملكرد سیستم و نیز پایایی آن انجام میگیرد، به همین دلیل توجه ویژه به پارامترهای ابعادی و عملكردی قطعات كلیدی سیستم، از اهمیت ویژهای برخوردار است تا بتواند ارتباط مناسبی بین موتور و جعبه دنده پدید آورد.
در ادامه به شرح مختصری از علل خرابی و موارد قابل حل توسط كارشناسان اشاره میشود:
علایم: چرب و روغنی بودن سطح صفحه دیسك و صفحه کلاچ.
علت: نشتی روغن و یا گریسكاری نامناسب.
روش رفع ایراد: تعویض كیت كامل كلاچ و رفع منشاء روغن ریزی و یا گریس.
كنترل پله فلایویل (برای خودرو پژو ۴۰۵بین ۴ و ۶ میلیمتر است).
روش رفع ایراد: تعویض فلایویل و در صورت وجود آثار درگیری غیریكنواخت (پلهای) بر روی دیسك و صفحه، تعویض كیت كامل انجام پذیرد.
علایم: تختشدن فنرهای بالشتكی مابین دو لنت صفحه كلاچ (كنترل چشمی)
نحوه رفع ایراد: تعویض صفحه كلاچ
نحوه رفع ایراد: تعویض دیسك كلاچ
نحوه رفع ایراد: تعویض قطعات معیوب
علایم: مشاهدۀ گریس ذوب شده و چرب بودن در سطح تماس صفحه کلاچ با دیسک
علت: استفاده گریس بیش ازحد و یا نامناسب بر روی قیفی، هزارخاری و یا كائوچویی و بلبرینگ و روغنریزی از كاسه نمدهای ته میل لنگ و یا گیربكس
روش رفع ایراد: تمیزكاری سطوح گریسكاری و گریسكاری مجدد و یا تعویض كاسه نمد منشاء روغنریزی/ تعویض كیت كامل كلاچ
علایم(۱): صدای درجا (لق لق) كه بعلت خلاصیها صفحه بوده
روش رفع ایراد: تعویض صفحه
علایم(۲): صدای اضافی كه با فشردن كلاچ افزایش مییابد.
روش رفع ایراد: تعویض بلبرینگ كلاچ
علایم(۱): عدم سایش و وجود گرد و غبار بر روی اجزاء داخلی كلاچ و مكانیزم تعویض دنده
روش رفع ایراد: نقاط مورد نیاز گریسكاری شود.
علایم(۲): درگیری یكطرفه بلبرینگ با قیفی و دوپهن شدن
روش رفع ایراد: بلبرینگ باید تعویض گردد.
علایم(۳): ساییدگی قیفی این قطعه
روش رفع ایراد: تعویض قطعه و كنترل نهایی محل قرارگیری بلبرینگ پس از تعویض قطعات.
علایم(۱): همراستا نبودن شاخكهای خورشیدی.
روش رفع ایراد: تعویض دیسك و در صورت لزوم بلبرینگ.
علایم(۲): كنترل لقی اهرم دو شاخه كلاچ
علایم(۳): خوردگی شاخكهای خورشیدی در صورت عدم مشاهده آثار سوختگی در سطح دیسك و صفحه.
علایم(۴): خوردگی شاخكهای خورشیدی با اثر سوختگی.
روش رفع ایراد: تعویض كیت كلاچ كامل.
علایم(۱): اتمام لنت
روش رفع ایراد: در صورت عدم وجود آثار سوختگی صفحه كلاچ تعویض شود.
علایم(۲): درگیری یكطرفه بلبرینگ با قیفی درصورت دو پهن شدن و خوردگی دندانههای داخلی و شكستگی قطر داخلی
روش رفع ایراد: بلبرینگ تعویض بلبرینگ انجام شود و در صورت خراشیدگی قیفی این قطعه نیز تعویض شود.
نیروی ماكزیمم و RELEASE LOAD دیسك كلاچ بالاتر از حد مجاز باشد این پارامتر در انبار داغی اندازهگیری میشود.
مسیر كابل كلاچ بر روی خودرو كنترل شود (بهویژه خودروی روآ)
نحوه رفع ایراد: تعویض قطعات معیوب. كنترل اهرمبندی كلاچ – كابل گلاچ و گریسكاری محلهای مربوط انجام شود.
از آنجایی كه نمیتوان پـیستون را بهگونهای ساخت که خود به خود سیلندر را درزبنـدی کند، بنابراین درناحیه فوقانی پیستون محلی جهت قرارگیری رینگ تعبیه شده است.
این رینگ سه وظیفه اصلی دارد:
دو رینگ بالا رینگهای تراکمیاند كه سبب میشوند فشار ناشی از تراکم و احتراق در محفظه احتراق بماند و مانع کمپرس رد کردن شود.
رینگ پایینی رینگ روغنی است كه روغن اضافی را از جداره سیلندر پاک و آن را به کارتر برمیگرداند. با توجه به مطالب ارائه شده، استفاده از رینگهای استاندارد در عمر خودرو بسیار تاثیرگذار است. بهكارگیری رینگهای غیراستاندارد و خارج از شبكه خدمات آسیبهای جدی از جمله خوردگی بیش از حد سیلندر و شكسته شدن رینگ در داخل سیلندر بهوجود خواهد آورد.
از دیگر عواقب استفاده از رینگهای غیراستاندارد میتوان به روغنسوزی و عدم انتقال حرارت پیستون و ذوبشدن آن اشاره نمود.
امروزه استفاده از سیستم سوخترسانی انژكتوری در خودروها به جهت كاهش آلودگی محیط زیست و مصرف سوخت متـداول شده است. شركتهای خودروساز نیز با درنظرگرفتن صرفه اقتصادی این سیستم، انجام سرویسهای دورهای خودرو مطابق با اطـلاعات موجود در دفترچه راهنمای خودرو در شبكه نمایندگیها را پیشنهاد میكنند.
استفاده از قطعات اصلی و استاندارد مورد تایید شركت خودروساز (همچون فیلتر هوا، شمع، فیلتر بنزین، فیلتر روغن) تنظیم به موقع موتور خودرو، تنظیم باد لاستیكها متناسب با دمای محیط از عوامل موثر بركاهش و مصرف سوخت هستند.
از دیگر عواملی كه موجب افزایش مصرف سوخت میشوند، استفاده از بار بیش از حد استاندارد، سرعت بیش از اندازه (بیش از ۱۲۰ كیلومتر) و استفاده از لاستیك و رینگهای با سایزهای (غیرتوصیه شده شركت خودروساز) هستند.
با استفاده از قطعات اصلی ایساكو در داخل بستهبندیهای دارای هولوگرام با كاهش مصرف سوخت خودرو از هزینههای سربار جلوگیری نمایید.
درخودروهای جدید كه مجهز به سیستمهای پیشرفته تزریق سوخت انژكتوری میباشند، بازكردن ترموستات باعث افزایش مصرف سوخت میشود. بنابراین حتماً توجه داشته باشید كه هیچ وقت ترموستات را از روی موتور باز نكرده و در صورت نیاز به تعویض حتماً از ترموستاتهای استاندارد داخل بستهبندیهای ایساكو استفاده كنید.
همانطور كه شما مالكین محترم خودروها مطلع هستید سیستمهای سوخترسانی مجهز به قطعات الكترونیكی هستندكه برای رفع نقص فنی احتمالی آنها میبایست به نمایندگیهای مجاز كه مجهز به دستگاههای عیبیاب استانداردهستند، مراجعه كنید.
در صورت بروز عیب در سیستم سوخترسانی، لامپ اخطار عیب موتور كه به رنگ زرد در صفحه آمپر میباشد به صورت دایم روشن باقی میماند كه با مشاهده این مشكل میتوان با مراجعه به نمایندگیهای مجاز نسبت به رفع ایراد اقدام نمایید.
قطعات اصلی را در بستهبندیهای ایساكو با برچسب امنیتی (هولوگرام) از فروشگاهها و نمایندگیهای مجاز سراسر كشور تهیه نمایید.